FMI, UE şi BCE pregătesc un program de finanţare de 120 miliarde euro pentru Irlanda

Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană şi Banca Centrală Europeană pregătesc un program de finanţare de 120 miliarde euro pentru salvarea Irlandei, cerând guvernului să crească taxele şi să naţionalizeze mai multe bănci, potrivit Sunday Times, preluat de MarketWatch.

29 afișări
Imaginea articolului FMI, UE şi BCE pregătesc un program de finanţare de 120 miliarde euro pentru Irlanda

FMI, UE şi BCE pregătesc un program de finanţare de 120 miliarde euro pentru Irlanda (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Programul ar putea depăşi împrumutul de 110 miliarde euro pus la dispoziţia Greciei.

Acordul ar putea fi anunţat luni dimineaţă, potrivit ziarului britanic.

Guvernul irlandez este reunit duminică în şedinţă de urgenţă pentru a pune la punct un buget pe patru ani, care va fi prezentat de asemenea săptămâna viitoare.

Sunday Times notează că Irlanda pregăteşte o taxă pe proprietate de 500 de euro per locuinţă, plus noi tăieri în sectorul public.

Totodată, o echipă care încearcă să salveze băncile irlandeze vrea să propună o taxă pe averea botaţilor, iar Franţa şi Germania cer majorarea taxei pe profit, în prezent de 12,5%, notează ziarul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici