Focar de pestă porcină într-un sat de la graniţa cu Republica Moldova

Pesta porcină se extinde cu viteză în judeţul Galaţi, unde, duminică, autorităţile au anunţat prezenţa unui nou focar într-o localitate situată la graniţa cu Republica Moldova. Aproape 200 de animale vor fi eutanasiate preventiv în satul situat pe malul Prutului.

153 afișări
Imaginea articolului Focar de pestă porcină într-un sat de la graniţa cu Republica Moldova

Focar de pestă porcină într-un sat de la graniţa cu Republica Moldova

Potrivit Prefecturii Galaţi, toţi porcii din comuna Oancea vor fi eutanasiaţi, după ce un nou focar de pestă a fost confirmat într-o gospodărie din mijlocul comunei. De asemenea, autorităţile au decis instituirea unei zone de siguranţă în jurul localităţii.

„S-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din această localitate. În Baza Naţională de Date, la Oancea sunt înregistrate 52 de curţi cu un efectiv de 179 de porci, echipele mixte urmând să înceapă uciderea preventivă în această dimineaţă (...) S-a decis instituirea unei zone de control temporar în jurul exploataţiei, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar”, precizează, într-un comunicat de presă, Prefectura Galaţi.

În această vară, în judeţul Galaţi au fost eutanasiaţi peste 500 de porci ca măsură de prevenire a răspândirii pestei porcine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici