Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare din lume, profit de 213 mld dolari în 2023

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a raportat marţi un profit de 2,2 trilioane de Coroane norvegiene, aproximativ 213 miliarde de dolari, în 2023, datorită randamentelor robuste din tehnologie, scrie CNBC, citat de Ziarul Financiar.

416 afișări
Imaginea articolului Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare din lume, profit de 213 mld dolari în 2023

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare din lume, profit de 213 mld dolari în 2023

Astfel, randamentul a fost de 16,1%, faţă de o pierdere de 1,64 de trilioane de Coroane norvegiene în anul 2022, fondul de investiţii citând atunci condiţii de piaţă „neobişnuite”.

„În ciuda inflaţiei mari şi turbulenţelor geopolitce, piaţa de capital în 2023 a fost una foarte bună, comparativ cu cea din 2022”, a explicat Nicolai Tangen, CEO-ul Norges Bank Investment Management.

„Acţiunile din domeniul tehnologiei au performat cel mai bine”, a mai adăugat acesta.

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a fost înfiinţat în 1990 pentru a investi surplusul obţinut din sectorul de petrol şi gaze. Până în prezent, fondul a investit în mai mult de 8.500 de companii şi în 70 de ţări din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fond,
norvegia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici