Ford ar putea produce la Craiova noul model Fiesta

Constructorul auto american Ford, care se află în ultima etapă a negocierilor cu statul român pentru privatizarea Automobile Craiova, ar putea construi în România noua versiune a modelului Fiesta, relatează publicaţia britanică Sunday Times.

1 afișare
Imaginea articolului Ford ar putea  produce la Craiova noul model Fiesta

Ford ar putea produce la Craiova noul model Fiesta

Negocierile dintre stat şi Ford pentru privatizarea Automobile Craiova urmează să fie finalizate luni, după clarificarea ultimelor două aspecte ale contractului, care însă nu va fi semnat la începutul săptămânii, întrucât trebuie aprobat de Guvern.

Acţionarul majoritar al Automobile Craiova este statul, prin Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care controlează un pachet de acţiuni de 72,4% din capital. SIF Oltenia deţine 22,06% din acţiuni, restul titlurilor de 5,5% fiind în posesia mai multor persoane fizice şi juridice.

Preşedintele Ford Europa, John Fleming, a declarat, săptămâna trecută, că procedura de due diligence a fost finalizată şi părţile au convenit asupra preţului pentru încheierea tranzacţiei, astfel că mai trebuie discutate numai câteva aspecte ale contractului.

Fleming a afirmat pentru Sunday Times că va fi necesară o perioadă cuprinsă între 12 şi 15 săptămâni de la finalizarea acordului de vânzare pentru adaptarea uzinei la producţia modelelor auto Ford. El nu a menţinat care vor fi modele auto pe care Ford le va produce la Craiova, dar noul Fiesta este cel mai probabil candidat. Noua versiune a modelului Fiesta urmează să fie prezentată la Salonul Auto de la Frankfurt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici