Ford ar putea reduce gama de vehicule până la 20 de modele

Ford Motor ar putea reduce gama de vehicule până la 20 de modele, a declarat, luni, directorul general al celui de-al doilea mare constructorul auto american, Alan Mulally, transmite Bloomberg.

19 afișări
Imaginea articolului Ford ar putea reduce gama de vehicule până la 20 de modele

Ford ar putea reduce gama de vehicule până la 20 de modele (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Vor fi sub 30 de modele, între 20 şi 25", a spus Mulally.

El a explicat că un număr mai mic de branduri permite concentrarea pe o inginerie de calitate.

Ford a construit la un moment dat 97 de modele, iar restrângerea acestui număr a avut loc, parţial, prin vânzarea diviziilor Volvo, Jaguar, Land Rover şi Aston Martin, a arătat Mullaly, care a preluat conducerea grupului în 2006.

"Era absolut clar că trebuia să simplificăm Ford dramatic", a mai spus Mullaly, care va participa, în această săptămână, la Salonul Auto de la Paris.

Ford a restrâns totodată şi variantele de componente pentru fiecare produs, astfel încât modelul Fiesta, care are circa zece variante la nivel mondial, include piese standard în proporţie de circa 65%.

Şeful Ford a mai spus că vânzările grupului depind în mare măsură de redresarea economică, după ce anul trecut programele de casare auto au susţinut cererea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici