Ford România a început producţia motorului EcoBoost la Fabrica de la Craiova

Ford România a început, joi, producţia motorului EcoBoost la Craiova, urmând ca, în perioada 2012 - 2015, să fie produse 800.000 de astfel de propulsoare la fabricile din România şi din Germania.

303 afișări
Imaginea articolului Ford România a început producţia motorului EcoBoost la Fabrica de la Craiova

Ford România a început producţia motorului EcoBoost la Fabrica de la Craiova (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Primul motor construit de Ford în România este cel pe benzină EcoBoost de 1,0 litri în trei cilindri, cu caracteristicile turbo şi injecţie directă. EcoBoost este cel mai mic motor pe benzină produs de Ford.

Compania intenţionează să producă în fabrica de la Craiova şi de la Köln (Germania), până în 2015, 800.000 de motoare EcoBoost.

Totodată, producţia de autovehicule echipate cu acest motor se va tripla, întrucât, susţin reprezentanţii Ford, acestea sunt puternice şi eficiente din punct de vedere al combustibilului. Astfel, dacă în 2011 se fabricau 141.000 de autovehicule echipate cu acest motor, în 2015 se va ajunge la aproximativ 480.000.

Reprezentanţii Ford spun că în prezent motorul EcoBoost este introdus pe modelul Ford Focus (versiunile 100 CP şi 125 CP), urmând să fie disponibil şi pe noul Fod B-Max (100 CP şi 125 CP), Ford C-Max şi Ford Grand C-Max.

Reprezentanţii Ford susţin că ambele versiuni ale motorului EcoBoost, respectiv 100 CP şi 120 CP, vor fi disponibile pe noul B-Max, care va intra în producţia de serie la Craiova în circa o lună.

Varianta motorului EcoBoost de 1,6 litri este produsă la Bridgend, în Ţara Galilor, în timp ce motoarele EcoBoost de 2,0 litri sunt fabricate în Valencia, Spania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici