Ford va produce noul model Fiesta în Germania

Ford va începe, în toamna acestui an, producţia, în Germania, a unei noi generaţii a modelului Fiesta, bazat pe conceptul Verve, despre care presa auto din România a scris că se va fabrica la Craiova, în uzina Daewoo, potrivit autonews.com.

1 afișare
Imaginea articolului Ford va produce noul model Fiesta în Germania

Ford va produce noul model Fiesta în Germania

Contractul de privatizare a Daewoo cu Ford a fost încheiat în luna septembrie din 2007, uzina urmând să intre în posesia grupului american cel mai probabil în primăvara acestui an.

Comisia Europeană a lansat, în octombrie 2007, o investigaţie privind posibilele ajutoare de stat acordate în cadrul tranzacţiei şi nu a luat încă o decizie în acest caz.

Proiectul de Lege privind privatizarea Automobile Craiova a fost avizat, pe 13 februarie, de Senat.

Noul Ford Fiesta va fi prezentat la salonul auto de la Geneva (Elveţia), la începutul lunii martie. Conceptul Verve a fost prezentat până acum la salonul auto Guangzhou din China, în luna noiembrie a anului trecut, şi la salonul auto de de Detroit, în ianuarie 2008.

Maşina va fi produsă la uzina Ford din Germania, în toamna acestui an, iar în prima parte a lui 2009 va începe fabricarea modelului şi în uzina Ford din Spania. Fiesta va fi comercializată la nivel mondial, inclusiv în China, spre sfârşitul acestui an, şi în America de Nord, începând din 2010.

Ford foloseşte numele Fiesta pentru maşinile de clasă mică produse din 1976. "Ştim că nu există un nume mai bun pentru noul model, iar pe de altă parte am investit 30 de ani în brandul Fiesta", a declarat preşedintele Ford Europa, John Fleming.

Anul trecut, în Europa, au fost comercializate circa 373.000 de maşini Fiesta, modelul clasându-se pe locul al doilea ca vânzări, după Focus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici