FORT îi cere premierului României să demită conducerea Agendei Digitale a României

FORT solicită premierului Mihai Tudose demiterea conducerii Agendei Digitale a României (AADR), acuzând instituţia că distorsionează piaţa de transport rutier de pasageri, blocând acordararea certificatelor digitale către anumiţi operatori de transport, potrivit unui comunicat transmis miercuri.

154 afișări
Imaginea articolului FORT îi cere premierului României să demită conducerea Agendei Digitale a României

FORT îi cere premierului României să demită conducerea Agendei Digitale a României

Conform statutului, AADR are rolul de a gestiona şi opera, printre altele, sistemul informatic pentru atribuirea electronică a autorizaţiilor de transport internaţional rutier de marfă şi pentru atribuirea electronică a traseelor naţionale din programele de transport prin serviciile regulate judeţene şi interjudeţene (SAET).

„Săptâmana aceasta AADR a împiedicat intrarea în licitaţie a unui operator de transport prin întârzierea cu 4 ore a eliberării certificatului digital şi asta în condiţiile în care a încasat de două ori suma aferentă eliberării şi în totală contradicţie cu poziţia oficială conform căreia certificatul digital de autentificare (fără de care un operator de transport nu poate participa la o licitaţie) este eliberat numai după ce în contul AADR intră contravaloarea eliberării acestuia”, se arată în comunicatul transmis de Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT).

FORT solicită corpului de control al prim-ministrului să verifice faptele sesizate şi să îi demită pe cei responsabili.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici