Franks: Este prematur ca Guvernul să ia o decizie privind un nou acord

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, consideră că este prematur ca Guvernul României să ia o decizie privind încheierea unui nou acord cu instituţia financiară internaţională, întrucât oportunitatea unui alt aranjament depinde şi de cum evoluează economia în următoarele şase luni.

23 afișări
Imaginea articolului Franks: Este prematur ca Guvernul să ia o decizie privind un nou acord

Premierul Emi Boc (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"În mod clar este o decizie a guvernului României (în ceea ce priveşte un nou acord - n.r.). Este prematur să luaţi această decizie acum", a spus Franks.

El a precizat că pentru fundamentarea unei asemenea decizii este bine să se vadă cum evoluează economia în următoarele şase luni.

Franks a reiterat că există investitori străini care urmăresc îndeaproape politicile implementate într-o ţară şi predictibilitatea politicilor, iar FMI este privit ca un garant.

"Indepent dacă România are nevoie de bani, FMI ar putea reprezenta o «ştampilă de aprobare»", a continuat Franks.

El a mai spus că FMI nu sprijină un anumit Guvern, ci are în vedere doar implementarea politicilor agreate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici