GarantiBank acordă IMM-urilor credite de maxim 90% din TVA-ul care trebuie primit de la stat

GarantiBank acordă întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) credite în sumă de maxim 90% din valoarea TVA-ului pe care trebuie să-l ramburseze statul către aceste firme, cu scadenţa de maxim trei luni, a anunţat, miercuri, banca.

139 afișări
Imaginea articolului GarantiBank acordă IMM-urilor credite de maxim 90% din TVA-ul care trebuie primit de la stat

GarantiBank acordă IMM-urilor credite în sumă de maxim 90% din TVA-ul care trebuie primit de la stat (Imagine: Mediafax Foto)

IMM-urile, companii cu cifră de afaceri anuală de până la 50 de milioane de euro, pot beneficia de această facilitate de credit în baza raportului de control emis de Ministerul de Finanţe, se arată într-un comunicat al GarantiBank.

Clienţii vor plăti lunar dobânda aferentă creditului şi principalul integral la data scadenţei.

Pentru creditele de până la 50.000 de euro nu sunt solicitate garanţii suplimentare, iar pentru sumele cuprinse între 50.000 şi 250.000 de euro sunt acceptate drept garanţii şi cesiunea altor creanţe, depozite bancare, gajuri, ipoteci, garanţii al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) sau EximBank.

"Prin intermediul acestui produs ne propunem să sprijinim companiile care se confruntă cu blocaje financiare temporare, care pot apărea până la data rambursarii TVA-ului de către stat. În acest mod IMM-urile vor beneficia de lichidităţile necesare desfăşurării unei activităţi optime", a declarat în comunicat Okan Yurtsever, director de retail banking şi bancassurance la GarantiBank.

GarantiBank este sucursala din România a GarantiBank International N.V., cu sediul la Amsterdam. Aceasta este deţinută în totalitate de Garanti Turcia, cea mai mare bancă privată din Turcia.

În Romania, banca are 50 de agenţii, dintre care 20 în Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici