Gazprom reduce preţul gazelor pentru Belarus şi R. Moldova în 2009

Preţul pe care Belarusul îl va plăti în 2009 pentru gazul rusesc va fi mai mic decât se specificase iniţial în contract, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Gazprom, adăugând că preţurile vor scădea şi pentru alţi importatori, între care şi R.Moldova, relatează RIA Novosti, în pagina online.

14 afișări
Imaginea articolului Gazprom reduce preţul gazelor pentru Belarus şi R. Moldova în 2009

Gazprom reduce preţul gazelor pentru Belarus şi R. Moldova în 2009 (Imagine: RIA Novosti)

El a precizat că această decizie a fost luată din cauza scăderii preţului la energie la nivel mondial.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko declarase anterior că preţul va scădea cu 60-67 la sută, iar presa a speculat că înţelegerea este legată de posibila recunoaştere de către Minsk a republicilor sovietice Osetia de Sud şi Abhazia.

"Important nu este numai să stabileşti un preţ, ci şi să primeşti banii respectivi, aşa că facem unele compromisuri", a declarat purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov.

El a afirmat că preţurile vor scădea, de asemenea, şi pentru alţi importatori de gaz rusesc, în special pentru ţările baltice şi Republica Moldova.

Un acord de principiu privind livrarea gazelor şi preţurile a fost încheiat de preşedinţii rus şi belarus la 22 decembrie, deşi nu a fost anunţat nici un preţ.

Citeşte şi

Gazprom: Disputa cu Ucraina pe tema gazelor ar putea să afecteze Europa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici