Gazprom şi OMV au încheiat un memorandum de colaborare la proiecte pe termen lung

Grupul rus Gazprom şi OMV, din Austria, au încheiat joi, la St. Petersburg, un memorandum de înţelegere, neangajant, pentru colaborarea la proiecte pe termen lung în domeniul exploatării unor zăcăminte petroliere şi al construcţiei a două conducte de gaze, pe lângă actualul gazoduct Nord Stream.

242 afișări
Imaginea articolului Gazprom şi OMV au încheiat un memorandum de colaborare la proiecte pe termen lung

Gazprom şi OMV au încheiat un memorandum de colaborare la proiecte pe termen lung (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Semnarea memorandumului a avut loc în urma unei întâlniri de lucru la St. Petersburg între preşedintele Gazprom Alexey Miller şi Manfred Leitner, membru în board-ul OMV.

"Părţile au convenit în memorandum să evalueze posibila participare a OMV la proiectul de dezvoltare a perimetrelor IV şi V Achimov de la zăcământul de petrol, gaze şi condensat Urengoi din Rusia, în baza unui posibil schimb de active", se arată într-un comunicat comun al celor două companii.

Memorandumul se referă şi la intenţia Gazprom şi OMV de a analiza o posibilă cooperare într-un proiect de construcţie a două conducte de gaze, pe lângă gazoductul Nord Stream.

Sistemul Nord Stream, format din două conducte paralele, are capacitatea de a transporta până la 55 de miliarde de metri cubi de gaze naturale din Vyborg, Rusia, către Europa, până în Lubmin, în Germania, trecând pe sub Marea Baltică. Acţionarii operatorului acestor conducte, Nord Stream AG, sunt Gazprom (51%), Wintershall Holding, subsidiară a BASF, E.ON, Nederlandse Gasunie şi GDF SUEZ.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al OMV Petrom, a doua mare companie din România după Automobile Dacia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici