Gazprom va continua să reducă treptat livrările de gaze naturale către Belarus

Gazprom nu va aştepta două săptămâni pentru ca Belarusul să-şi plătească datoriile la furnizarea de gaze naturale şi va continua să reducă treptat livrările către fostul stat sovietic, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al grupului, citat de RIA Novosti.

38 afișări
Imaginea articolului Gazprom va continua să reducă treptat livrările de gaze naturale către Belarus

Gazprom va continua să reducă treptat livrările de gaze naturale către Belarus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este clar că 15% este doar începutul. Nimeni nu va aştepta două săptămâni. Situaţia va fi discutată din nou maine (marţi, n.r.)", a spus purtătorul de cuvânt al Gazprom Sergei Kuprianov.

Gazprom a redus luni livrările de gaze naturale către Belarus cu 15%, urmând să ajungă treptat la 85%.

Belarusul a achitat în acest an gazul rusesc la preţul din 2009, în pofida majorării acestuia la 169 de doalri pe 1.000 de metri cubi în primul trimestru şi la 185 de dolari în trimestrul al doilea.

Vicepremierul bielorus Vladimir Semaşko a declarat luni că autorităţile de la Minsk ar putea achita diferenţa de preţ, estimată la 187 milioane de dolari, în termen de două săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici