Gazprom vrea să intre în România prin achiziţia a 130 de benzinării OMV Petrom. Chiar Băsescu a spus că în spatele OMV ar fi şi ruşii

Petrom, controlată de austriecii de la OMV, analizează varianta vânzării a circa 130 de benzinării, aproape un sfert din întreaga sa reţea de distribuţie a carburanţilor. Potrivit unor surse din piaţă, producătorul de petrol şi gaze local este chiar într-un proces de due diligence cu sârbii de NIS, grup petrolier controlat de ruşii de la Gazprom, dar nu se ştie dacă acest proces va rezulta şi într-o tranzacţie.

416 afișări
Imaginea articolului Gazprom vrea să intre în România prin  achiziţia a 130 de benzinării OMV Petrom. Chiar Băsescu a spus că în spatele OMV ar fi şi ruşii

Gazprom vrea să intre în România prin achiziţia a 130 de benzinării OMV Petrom. Chiar Băsescu a spus că în spatele OMV ar fi şi ruşii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii Petrom nu au comentat pe marginea acestei informaţii până la închiderea ediţiei.

Petrom, controlată de austriecii de la OMV, analizează varianta vânzării a circa 130 de benzinării, aproape un sfert din întreaga sa reţea de distribuţie a carburanţilor.

Potrivit unor surse din piaţă, producătorul de petrol şi gaze local este chiar într-un proces de due diligence cu sârbii de NIS, grup petrolier controlat de ruşii de la Gazprom, dar nu se ştie dacă acest proces va rezulta şi într-o tranzacţie. Reprezentanţii Petrom nu au comentat pe marginea acestei informaţii până la închiderea ediţiei.

În mod normal, investiţia într-o benzinărie se ridică la aproximativ 1 milion de euro, ceea ce înseamnă că valoarea acestei tranzacţii, în cazul în care ea ar fi finalizată, ar putea ajunge la circa 100 de milioane de euro.

Informaţia vine în contextul în care, săptămâna trecută, noul şef al OMV, Gerhard Roiss, cel care l-a înlocuit după un mandat de aproape un deceniu pe omul care a cumpărat Petrom, Wolfgang Ruttenstorfer, a anunţat că până în 2014 austriecii vor renunţa la active de un miliard de euro din segmentul de rafinare şi marketing la nivel de grup.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici