Germanii sunt îndemnaţi să reducă încălzirea şi să folosească trenul, pentru a reduce consumul / „Este mai uşor pentru portofel şi îl enervează pe Putin”

Germanii sunt îndemnaţi să reducă încălzirea cu un grad şi să folosească trenul sau bicicleta de Paşte, pentru a reduce, în acest fel, dependenţa de gazul şi petrolul rusesc, scrie BBC.

1782 afișări
Imaginea articolului Germanii sunt îndemnaţi să reducă încălzirea şi să folosească trenul, pentru a reduce consumul / „Este mai uşor pentru portofel şi îl enervează pe Putin”

Germanii sunt îndemnaţi să reducă încălzirea şi să folosească trenul, pentru a reduce consumul

„Este mai uşor pentru portofel şi îl enervează pe Putin”, spune ministrul Economiei, Robert Habeck, care este, de asemenea, co-lider al Verzilor, unul dintre cele trei partide care conduc Germania.

Germania se află sub presiunea mai multor alte ţări din UE pentru a accepta o interdicţie completă a energiei ruseşti, dar în prezent depinde de Rusia pentru 40% din gazele sale şi un sfert din petrol.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat Germania pentru că se mişcă prea încet în ceea ce priveşte embargoul energetic, în timpul interviului acordat săptămâna aceasta la BBC.

Institutele economice germane avertizează că oprirea imediată a importurilor ruseşti ar declanşa o recesiune puternică în cea mai mare economie europeană. Dar Zelenski spune că partenerii Ucrainei trebuie să înţeleagă că pentru ţara sa este o problemă de supravieţuire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici