Gigantul american GE pleacă de pe piaţa locală a serviciilor financiare

Americanii de la GE Money, divizia de servicii financiare a gigantului General Electric, s-au hotărât să plece din România după cinci ani în care au investit peste 100 mil. euro, dar fără rezultate vizibile, informează Ziarul Financiar.

21 afișări
Imaginea articolului Gigantul american GE pleacă de pe piaţa locală a serviciilor financiare

Gigantul american GE pleacă de pe piaţa locală a serviciilor financiare (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Retragerea se face prin vânzarea către partenerii turci de la Garanti a participaţiei de 30% din GE Garanti Bank, plus pachete similare în instituţiile financiare nebancare Motoractive (leasing), Ralfi (consumer finance) şi Domenia (credite ipotecare).

"Motivul pentru care ne retragem din acest parteneriat este legat de strategia globală a GE", a spus Dmitri Stockton, preşedintele GE Capital Global Banking.

Citeşte mai multe despre retragerea GE din România pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici