Gitenstein: Majorarea TVA ar putea afecta orice încercare de revenire economică

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, vineri, că majorarea TVA ar putea afecta investiţiile americane din România şi a adăugat că cea mai mare problemă o reprezintă faptul că această creştere ar putea influenţa revenirea economică.

21 afișări
Imaginea articolului Gitenstein: Majorarea TVA ar putea afecta orice încercare de revenire economică

Gitenstein: Majorarea TVA ar putea afecta orice încercare de revenire economică (Imagine: Mediafax Foto)

"Dar impactul real al creşterii TVA este legat de afectarea achiziţionării de produse de către consumatori. Şi, din câte ştiţi, multe din companiile noastre operează în domeniul tehnologiei, fie că vând pe piaţa internă, fie pe alte pieţe. Nu mi-e clar dacă vor avea un impact imediat", a spus el, într-o discuţie cu agenţiile de presă, care a avut loc înaintea ceremoniei de 4 iulie.

Ambasadorul a adăugat că cea mai mare problemă, în opinia sa, este că majorarea TVA ar putea afecta orice încercare de revenire economică.

"Cred că cea mai mare problemă este că ar putea afecta orice încercare de refacere, pentru că este o taxă regresivă. Am încercat să evităm acest lucru în Statele Unite, dar acest Guvern are puţine alegeri, trebuie să atingă ţintele care i-au fost fixate de FMI şi de celelalte organizaţii", a spus el.

Executivul a decis să majoreze TVA de la 19% la 24%, începând cu 1 iulie, pentru a menţine deficitul bugetar în limita convenită cu FMI, după ce Curtea Constituţională a decis că nu pot fi reduse pensiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici