Goldman Sachs, anunţ sumbru pentru economia americană. Perturbări prelungite şi o recesiune

  • Banca americană Goldman Sachs a avertizat joi, într-un raport, că firmele americane „nu vor înregistra creşteri ale câştigurilor în 2020”
  • Predicţia a fost făcută luând în considerare posibilitatea ca impactul virusului să devină global
  • Goldman Sachs avertizează că situaţia ar putea să se înrăutăţească, pe termen scurt.
1687 afișări
Imaginea articolului Goldman Sachs, anunţ sumbru pentru economia americană. Perturbări prelungite şi o recesiune

Banca americană Goldman Sachs a avertizat joi, într-un raport, că firmele americane „nu vor înregistra creşteri ale câştigurilor în 2020”, bazându-şi prognoza pe „probabilitatea ca impactul virusului să devină global”, anunţă CNN. 

Microsoft, Booking Holdings, proprietarul Priceline şi Anheuser-Busch InBev, proprietarul berii Budweiser sunt ultimele companii care majore care au anunţat că evoluţia epidemiei de coronavirus le va afecta rezultatele. Apple a făcut acest lucru săptămâna trecută.

Stocurile din întreaga lume s-au prăbuşit în această săptămână şi mai mulţi indici cheie de piaţă mondială sunt acum în corecţie, adică o scădere de 10% faţă de cele mai recente preţuri maxime. Aurul a crescut şi randamentele obligaţiunilor americane pe termen lung au scăzut la valori minime.

Goldman Sachs avertizează că situaţia ar putea să se înrăutăţească, pe termen scurt.

"Traiectoria economiei americane şi globale este extrem de incertă în acest moment", spune raportul Goldman Sach, care adaugă că „o pandemie severă ar putea duce la perturbări prelungite şi la o recesiune în SUA”.

Analiştii Goldman au adăugat că, de asemenea, se aşteaptă la o „scădere severă a activităţii economice în China”, o reducere a cererii pentru produsele de export americane, întreruperile lanţurilor de aprovizionare şi niveluri mai mari de incertitudine.

În acest sens, analiştii Goldman Sachs au spus că veniturile pentru companiile din S&P 500 ar putea cădea cu 13% în acest an.

Alte entităţi de pe Wall Street rămân mai optimiste, pentru moment. Conform estimărilor FactSet Research, analiştii prognozează o creştere de 0,9% a profiturilor S&P 500 în primul trimestru şi o majorare anuală a câştigurilor de 7,5%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici