Goldman Sachs: Cum va arăta în 2012 economia mondială

Clienţii Goldman Sachs sunt sfătuiţi să se pregătească pentru "o plimbare cu rollercoaster-ul" în prima jumătate a anului, în timp ce o redresare treptată a pieţelor ar putea avea loc în cursul verii.

96 afișări
Imaginea articolului Goldman Sachs: Cum va arăta în 2012 economia mondială

Goldman Sachs: Cum va arăta în 2012 economia mondială (Imagine: shutterstock)

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiţii de pe Wall Street, a făcut publice previziunile sale pentru 2012, în timp ce pieţele se pregătesc pentru un nou an de criză.

Clienţii Goldman Sachs - de la marile companii, la guverne şi persoane fizice înstărite - sunt sfătuiţi să se pregătească pentru "o plimbare cu rollercoaster-ul" în prima jumătate a anului, în timp ce o redresare treptată a pieţelor ar putea avea loc în cursul verii.

Opiniile băncii sunt considerate ca fiind printre cele mai influente pe pieţele financiare mondiale. Estimarea Goldman Sachs este că principalul indice bursier din Londra, FTSE 100, va creşte în primele trei luni din 2012, iar la finele anului va atinge 5.800 de puncte. Prognoza băncii pentru cum va arăta Europa în 2012, intitulată "Disperare în speranţă", are ca mesaj central un optimism prudent.

"Previziunile noastre economice presupun unele decizii în ce priveşte criza datoriilor din zona euro în următoarele câteva luni, dar şansele unui rezultat mai haotic, în special o prăbuşire a monedei euro, deşi încă mici, au crescut", arată analiza menţionată.

Citeşte mai mult pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici