Google vrea să ştie care dintre clienţi sunt zgârciţi, pentru a le face oferte speciale

Google a brevetat recent o tehnologie prin care poate determina predispoziţia individuală a fiecărui client faţă de cumpărarea unui produs, pentru a putea oferi cele mai convingătoare discounturi celor mai "zgârciţi" utilizatori.

583 afișări
Imaginea articolului Google vrea să ştie care dintre clienţi sunt zgârciţi, pentru a le face oferte speciale

Google vrea să ştie care dintre clienţi sunt zgârciţi, pentru a le face oferte speciale (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Tehnologia poate reduce automat preţul conţinutului media distribuit de Google, precum filmele, de la client la client, în funcţie de probabilitatea de cumpărare calculată pentru fiecare în parte, potrivit Engadget.com.

Algoritmul ia în calcul gusturile fiecăruia şi obiceiurile manifestate în zona cumpărăturilor online, apoi le compară cu media bazei de utilizatori, pentru ca, în final, dacă softul decide că un client este ceva mai atent la preţ, acesta poate beneficia de un discount special.

Codul ţine cont şi de interesele utilizatorilor: o persoană care a cumpărat deja coloana sonoră a unui film şi a realizat multe căutări pe Google referitoare la producţia respectivă nu va primi discount, în timp ce un client aflat la prima căutare ar putea fi tratat cu o ofertă.

Nu se ştie dacă şi când va fi implementată tehnologia în serviciile destinate publicului larg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici