Video Grav afectaţi de Covid-19: Legumicultorii români nu ştiu să-şi vândă marfa. Cum ar fi putut evita criza

  • Legumicultorii ar fi putut evita criza, dacă şi-ar fi trimis marfa în supermarket. Unii legumicultori nu ştiu cum să-şi vândă marfa în supermarket
  • Una dintre condiţiile retailerilor este ca producătorii de legume să-şi ambaleze marfa
  • Pieţele rămân singura soluţie pentru cei care nu s-au conformat regulilor cerute de retaileri
562 afișări

Mulţi legumicultori români sunt grav afectaţi de criza sanitară. Lucrurile ar fi stat mai bine pentru ei dacă ar fi învăţat să-şi ambaleze corespunzător marfa şi să negocieze din timp contracte cu retailerii. Astfel, ai fi văzut şi tu mai des legume româneşti în galantarele supermarketurilor.

„Trebuie să trecem printr-o fază pregătitoare pentru asta, livrarea la supermarketuri. Pentru că toată lumea crede că e uşor. În momentul în care ai gândit că faci o producţie trebuie să te gândeşti cui o dai”, explică Aurel Tănase, preşedintele Organizaţiei Interprofesionale pentru Produse Agroalimentare.

Practic, legumicultorii ar trebui să ia în calcul normele pe care marile lanţuri de supermarketuri la cer din partea acestora, pentru a-şi face marfa atractivă.

„Marfa asta odată recoltată trebuie pusă într-un ambalaj, în baza unui standard pe care ţi-l dă supermarketul”, mai spune acesta.

Unii legumicultori au acţiona la timp şi vor putea ieşi cu bine din perioada de criză.

„Producători care au ştiut să-şi încheie parteneriate şi care acum stau liniştiţi pentru că suntem convinşi că ei, avem contractele, n-o să ne lase nouă marfa să se strice”, afirmă Roxana Roşca, legumicultor din Ialomiţa.

Ministerul Agriculturii a lansat recent o platformă online pentru ca agricultorii să intre în legătură cu retailerii. Legumicultorii pot publica acolo oferte, cu condiţia să aibă atestate de producător

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici