Grupul Morgan Stanley, anchetat în SUA pentru inducerea în eroare a investitorilor

Autorităţile federale din SUA investighează dacă grupul financiar Morgan Stanley a indus în eroare investitorii în privinţa unor tranzacţii cu instrumente derivate, au afirmat surse apropiate situaţiei, citate de cotidianul Wall Street Journal.

17 afișări
Imaginea articolului Grupul Morgan Stanley, anchetat în SUA pentru inducerea în eroare a investitorilor

Grupul Morgan Stanley, anchetat în SUA pentru inducerea în eroare a investitorilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul este suspectat că ar fi contribuit la crearea instrumentelor respective şi în anumite situaţii a făcut plasamente împotriva acestora, au afirmat sursele.

"Nu am fost contactaţi de către Departamentul de Justiţie în privinţa unor tranzacţii vizate de articolul din Wall Street Journal şi nu avem cunoştinţă despre o astfel de investigaţie", a declarat directorul general al Morgan Stanley, în timpul unei conferinţe de presă organizate la Tokio.

Investigaţia s-a desprins dintr-o anchetă mai amplă a Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA, lansată în 2009, pentru a analiza tranzacţiile cu obligaţiuni garantate prin ipoteci derulate de mai mult de o duzină de firme de pe Wall Street.

Două din tranzacţiile Morgan Stanley care au atras atenţia Comisiei au fost numite după preşedinţii americani James Buchanan şi Andrew Jackson, ambii decedaţi, au afirmat sursele citate, motiv pentru care traderii de pe pieţele financiare le-au denumit tranzacţiile "Preşedinţii Decedaţi".

Informaţiile privind ancheta autorităţilor americane vine la mai puţin de o lună după ce Goldman Sachs, rivalul Morgan Stanley, a fost acuzat de fraudă tot pentru tranzacţii cu instrumente financiare derivate legate de piaţa ipotecară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici