Guvernul a aprobat scrisoarea FMI şi trimite documentul către Băsescu, spre semnare. Ponta: Scrisoarea nu menţionează nici acciza la carburanţi, nici facilităţi la rate bancare

Guvernul a aprobat scrisoarea de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi va trimite documentul către preşedintele Traian Băsescu, spre semnare, a anunţat liderul PC, ministrul Daniel Constantin, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului, premierul Ponta explicând că nu sunt menţionate nici acciza la carburanţi, nici facilităţi la rate bancare.

561 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat scrisoarea FMI şi trimite documentul către Băsescu, spre semnare. Ponta: Scrisoarea nu menţionează nici acciza la carburanţi, nici facilităţi la rate bancare

Guvernul a aprobat scrisoarea FMI şi trimite documentul către Băsescu, spre semnare

Scrisoarea de intenţie convenită cu FMI, aprobată, miercuri, de Guvern, nu conţine nicio menţiune privind introducerea accizei la carburanţi sau acordarea de facilităţi la plata ratelor bancare pentru personele fizice, a declarat premierul Victor Ponta.

Premierul Ponta a precizat că în scrisoare nu trebuiau trecute prevederile privind majorarea accizei la combustibili sau proiectul de facilităţi la plata ratelor bancare de către persoane fizice.

"Acciza este un act în vigoare, ori într-o nouă scrisoare nu se trec decât viitoare obligaţii, nu ceea ce este deja în vigoare, iar proiectul cu sprijinul fiscal pentru rate a fost discutat cu FMI, este agreat de ei, nu este niciun fel de problemă, nu trebuie să fie în scrisoare, nu este o obligaţie pentru România, este un drept pe care noi îl avem", a spus Ponta la RTV.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că va da mandat pentru semnarea scrisorii cu FMI ministrului Finanţelor, Victor Ponta, şi guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, condiţionând ca în document să nu apară acciza pe combustibil şi celebra "electorată".

Premierul Victor Ponta, ministru interimar de Finanţe, a avut, miercuri dimineaţă, o scurtă discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

El a relatat că l-a anunţat pe preşedintele Traian Băsescu, în discuţia avută înaintea şedinţei de miercuri a Guvernului, că Executivul va adopta memorandumul cu FMI "în condiţiile discutate" şi că şeful statului va semna documentul.

La sfârşitul anului trecut, după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat că nu va promulga bugetul pe 2014 cu majorarea accizei la carburant şi după ce transporatorii au anunţat că această creştere va fi inclusă în preţul motorinei, pe care o folosesc drept carburant, premierul Ponta a anunţat că negociază cu FMI şi Comisia Europeană amânarea cu trei luni a datei de majorare a accizei la motorină, folosită de către transportatorii de marfă, şi aplicarea acesteia doar la benzină.

Ulterior, după o discuţie cu preşedintele Băsescu, premierul a anunţat că va amâna cu trei luni, până la 31 martie 2014, majorarea accizei şi la benzină, nu doar la motorină, iar şeful statului a precizat că în aceste condiţii poate promulga bugetul pe acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici