Guvernul a mandatat Finanţele să se împrumute la BEI pentru linia de metrou Dr Taberei-Universitate

Ministerul Finanţelor a fost mandatat, miercuri, de Guvern să contracteze de la Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) o tranşă de împrumut în valoare de 370 milioane euro, pentru construcţia liniei de metrou Drumul Taberei-Universitate, a anunţat premierul interimar, Emil Boc.

27 afișări
Imaginea articolului Guvernul a mandatat Finanţele să se împrumute la BEI pentru linia de metrou Dr Taberei-Universitate

Guvernul a mandatat Finanţele să se împrumute la BEI pentru linia de metrou Dr Taberei-Universitate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Am bătut primul ţăruş pentru a aduce prima finanţare acestui proiect', a spus Boc, la postul B1 TV.

El a amintit că lucrarea ar urma să fie finalizată în 2015.

Proiectul magistralei Universitate-Drumul Taberei, realizat din credite externe şi alocaţii bugetare, este estimat la aproximativ 900 milioane euro.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, în luna iulie, că intenţionează ca restul de finanţare externă pentru tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate să fie asigurat tot din împrumuturi acordate de Banca Europeană pentru Investiţii.

Tronsonul, care va uni cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei, va avea o lungime de 9,05 kilometri şi 14 staţii, respectiv Ghencea, Prelungirea Ghencea, Râul Doamnei, Brâncuşi, Romancierilor, Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2, Haşdeu, Cişmigiu şi Universitate 2, iar de la Piaţa Universităţii va fi realizată o legătură cu cartierul Pantelimon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici