Guvernul face simulări de reducere a cotei unice la 10%. Cum ar putea fi compensat „golul” de 2 miliarde de euro

O asemenea decizie ar fi bună din punct de vedere teoretic, dar practic este imposibil de luat ţinând cont de nevoia de venituri la buget. Efectul ar putea să nu fie cel scontat, deoarece climatul nu este prielnic atragerii de investiţii.

16 afișări
Imaginea articolului Guvernul face simulări de reducere a cotei unice la 10%. Cum ar putea fi compensat „golul” de 2 miliarde de euro

Guvernul face simulări de reducere a cotei unice la 10%. Cum ar putea fi compensat „golul” de 2 miliarde de euro (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Guvernul face simulări privind reducerea de anul viitor a cotei unice de la 16% la 10%, alături de menţinerea TVA la 24%, au declarat pentru Gândul surse guvernamentale, confirmate de Andreea Paul (Vass), consilierul personal al premierului Emil Boc. Ea a admis, pentru Gândul, că Executivul lucrează la un proiect de scădere a cotei unice la 10% şi menţinerea TVA la 24% începând din ianuarie 2011.

"Se fac astfel de simulări. Nu vă pot da detalii pentru că proiectul are nevoie de o decizie politică", ne-a declarat Andreea Paul (Vass). Ea spune că statul va trebui să facă rost de circa şapte miliarde de lei în cazul reducerii cotei unice de la 16% la 10%, într-un scenariu optimist, iar într-unul pesimist, de 9 miliarde de lei. "Există o listă de variante de acoperire a acestei sume, însă nu s-a stabilit nimic concret", a adăugat Vass.

Citeşte mai multe despre simulările de reducere a cotei unice la 10% pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici