Guvernul impune unităţilor agricole noi condiţii de funcţionare

Unităţile de tăiere a animalelor, precum şi cele de prelucrare, depozitare, transport şi valorificare a produselor şi subproduselor de origine animală vor funcţiona doar dacă sunt autorizate sanitar-veterinar şi supuse controlului oficial, a decis Guvernul pentru a evita sancţiuni din partea CE.

18 afișări
Imaginea articolului Guvernul impune unităţilor agricole noi condiţii de funcţionare

Guvernul impune unităţilor agricole noi condiţii de funcţionare (Imagine: Mediafax Foto)

Acelaşi principiu va fi aplicat şi în cazul unităţilor de colectare, producere, procesare, prelucrare, depozitare, transport şi valorificare a produselor şi subproduselor de origine non-animală, a căror funcţionare va fi de asemenea permisă doar dacă sunt înregistrate sanitar-veterinar şi se supun controlului oficial.

Acţiunile de control oficial se asigură de către un personal de specialitate angajat pe baza unui contract individual de muncă pe perioadă determinată, încheiat cu direcţiile sanitar-veterinare. Plata personalului se asigură integral din venituri proprii ale direcţiilor, obţinute de către acestea din domeniile specifice în care personalul respectiv îşi desfăşoară activitatea, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobată de Guvern.

Executivul susţine că neasigurarea controlului oficial poate genera grave consecinţe de ordin social şi economic şi poate periclita sănătatea consumatorilor, determinând o atenţionare din partea Comisiei Europene (CE), potenţial chiar activarea clauzei de salvgardare pentru domeniul siguranţei alimentelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici