Guvernul începe negocierile cu Renault de garantare a împrumutului pentru centrul din Titu

Ministerul Finanţelor a primit acordul de principiu al Guvernului privind mandatul de negociere cu grupul Renault pentru emiterea unei garanţii guvernamentale de 80% din valoarea împrumutului de 83 milioane euro pe care constructorul auto francez îl va contracta de la BEI pentru centrul tehnic de la Titu.

29 afișări
Imaginea articolului Guvernul începe negocierile cu Renault de garantare a împrumutului pentru centrul din Titu

Guvernul începe negocierile cu Renault de garantare a împrumutului pentru centrul din Titu

"Suntem în acest moment, în Guvern, cu două proceduri în fază avansată de lucru, în sensul că am dat acordurile de principiu pentru garanţia de la Ford Craiova şi această garanţie pentru Renault, pentru centrul tehnic de la Titu", a declarat premierul Emil Boc, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

El a arătat că toate aceste companii trebuie să îndeplinească criteriile prevăzute de legislaţia europeană, respectiv să existe siguranţa că aceste garanţii se recuperează de către statul român şi că ratele pot fi plătite la timp.

"O condiţie pentru acrodarea acestor garanţii este ca societatea respectivă să nu facă parte din niciun proces de restructurare sau procedură falimentară pe care o prevede legislaţia românească sau europeană", a adăugat premierul.

Grupul Renault a solicitat autorităţilor române ajutoare de stat pentru centrul tehnic RTR de la Titu şi pentru furnizori ai Dacia şi Nissan, precum şi o garanţie de 100 milioane euro pentru un împrumut de la Banca Europeană pentru Investiţii (BEI).

Prezent, în luna martie, la conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry, premierul Emil Boc a arătat că între Guvern şi grupul Renault există discuţii avansate pentru găsirea unor modalităţi de colaborare în privinţa centrului de la Titu.

El a arătat că, în cadrul european al legislaţiei, România este pregătită să sprijine atât Dacia şi grupul Renault, cât şi alte structuri ale pieţei auto din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici