Guvernul îşi va asuma răspunderea pe mai multe măsuri de stimulare economică

Liderul PDL, ministrul Economiei Adriean Videanu, a anunţat, luni, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe mai multe măsuri, printre care scutirea de impozit pe profitul reinvestit, îmbunătăţirea Legii investiţiilor, impozitarea forfetară a activităţilor în care evaziunea fiscală e greu de evaluat.

12 afișări
Imaginea articolului Guvernul îşi va asuma răspunderea pe mai multe măsuri de stimulare economică

Ministrul Economiei Adriean Videanu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Videanu a precizat, după şedinţa coaliţiei, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe mai multe măsuri de stimulare a economiei şi creştere a veniturilor bugetare, enumerând şi susţinerea producţiei pentru export prin garanţii şi contragaranţii, extinderea cadrului legal pentru parteneriatul public-privat pentru stimularea investiţiilor străine directe, Legea responsabilităţii fiscale.

Ministrul a mai spus că, marţi, va fi luată o decizie finală legată de valorificarea unităţilor de atribuire, despre care a afirmat că înseamnă o resursă importantă în bugetul consolidat.

Videanu a menţionat că setul de măsuri a fost cuantificat sub aspectul impactului bugetar, precizând că, pentru 2009, aplicarea acestora înseamnă un efort de apropape 248 de milioane de lei, dar în 2010 acestea vor aduce un venit suplimentar de aproape 398 de milioane de lei în bugetul consolidat.

În opinia sa, dacă iniţial aceste măsuri vor implica cheltuieli bugetare, pe termen mediu, ele îşi vor produce efectele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici