Guvernul n-a găsit soluţii pentru piaţa asigurărilor: Hotărârea privind plafonarea preţurilor la RCA, retrasă de ASF

Proiectul de Hotărâre de Guvern care vizează plafonarea preţurilor la RCA a fost retras de pe masa Guvernului de Autoritatea de Supraveghere Financiară, a anunţat vineri, la începutul şedinţei Executivului, premierul Nicolae Ciucă.

598 afișări
Imaginea articolului Guvernul n-a găsit soluţii pentru piaţa asigurărilor: Hotărârea privind plafonarea preţurilor la RCA, retrasă de ASF

Guvernul dă înapoi: Hotărârea privind plafonarea preţurilor la RCA, retrasă de ASF

„Hotărârea de Guvern privind plafonarea preţurilor la RCA, document care a fost retras de către ASF până la armonizarea tuturor opiniilor şi argumentelor care au fost depuse odată cu punerea în transparenţă a proiectului de hotărâre de Guvern”, a spus premierul.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, proiectul urmează să fie aprobat săptămâna viitoare, după ce ASF îl va readuce la nivelul Guvernului.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) şi Patronatul Industriei Asigurătorilor din România (PIAR) au transmis joi că luat notă de proiectul de Hotărâre de Guvern care instituie o plafonare pe termen de 6 luni a tarifelor de primă la asigurările RCA, precizând că nu pot fi de acord cu proiectul „care încalcă în mod evident legislaţia europeană, este lipsit de fundament economic şi ambiguu pe anumite aspecte, riscând să destabilizeze şi mai mult piaţa de asigurări RCA”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici