Guvernul nu va aduce modificări substanţiale Codului Fiscal

Guvernul nu intenţionează să modifice substanţial Codului Fiscal din anul 2009, menţinând impozitele fundamentale şi continuând procesul de stabilitate fiscală, a declarat, joi , într-o conferinţă de presă, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

35 afișări
Imaginea articolului Guvernul nu va aduce modificări substanţiale Codului Fiscal

Guvernul nu va aduce modificări substanţiale Codului Fiscal (Imagine: Mediafax Foto)

El a menţionat că joi era ultima zi în care Guvernul putea trimite Parlamentului spre aprobare proiectul de modificare a Codului Fiscal.

"Viziunea Guvernului în aceşti ani a fost stabilitatea fiscală, cu creşterea veniturilor bugetare", a arătat ministrul.

Executivul intenţionează să reducă contribuţiile sociale la 39,5%, iar impozitul pe dividende va fi unificat, la 10%, atât pentru rezidenţi, cât şi nerezidenţi, a mai spus Vosganian.

Comisia Europeană a transmis României o scrisoare de somaţie, reprezentând prima etapă a procedurii privind încălcarea dreptului comunitar, referitoare la perceperea unor impozite mai mari pe dividendele plătite de firmele din afara ţării faţă de cele achitate de acţionarii rezidenţi.

În prezent, dividendele acţionarilor interni care deţin sub 15% din acţiuni se taxează la sursă cu un impozit final de 10%. Acelaşi impozit însă se ridică la 16%, dacă acţionarul este nerezident. Procentul poate fi mai mic pentru acţionarii din ţări cu care România are acorduri fiscale bilaterale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici