Guvernul promite CE că sistemul 112 va fi eficientizat

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, să trimită Comisiei Europene (CE) o scrisoare care va include un plan de acţiune pentru eficientizarea numărului de urgenţă 112 şi prin care îi va asigura pe comisarii UE că sistemul va funcţiona conform cerinţelor, începând cu luna februarie 2008.

1 afișare
Imaginea articolului Guvernul promite CE că sistemul 112 va fi eficientizat

Guvernul promite CE că sistemul 112 va fi eficientizat

Trimiterea scrisorii către CE a fost decisă printr-un memorandum aprobat în şedinţa de miercuri a Guvernului, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

"Comisia Europeană va fi asigurată că sistemul va funcţiona conform cerinţelor, din februarie 2008", au afirmat sursele.

Ministrul Comunicaţiilor, Borbely Karoly, a anunţat, marţi, că Executivul va emite o ordonanţă pentru eficientizarea sistemului 112, care va fi aprobată de Parlament în luna februarie şi prin care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) va primi fondurile necesare achiziţionării unui soft ce va permite identificarea apelanţilor.

STS a informat, marţi, printr-un comunicat, că poate localiza apelurile la 112 în baza standardelor europene privind modul de furnizare a informaţiei de localizare a apelului, însă operatorii au implementat soluţii personalizate de localizare, neconforme standardului european, încât acestea nu pot fi preluate.

Comisia Europeană a anunţat, în luna noiembrie, că a început procedura de infringement împotriva României, pentru a se asigura că numărul unic de urgenţă 112 funcţionează corespunzător. Legislaţia UE în materie de telecomunicaţii impune statelor membre să se asigure că serviciile de urgenţă sunt accesibile gratuit, formând numărul de urgenţă unic european 112. Statele membre trebuie să garanteze, de asemenea, că operatorii de telecomunicaţii furnizează serviciilor de urgenţă informaţiile privind localizarea apelantului pentru apelurile către numărul 112, efectuate de pe telefoane fixe sau mobile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici