Guvernul va reduce perioada de înfiinţare a unui PFA de la trei luni la trei zile

Ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL), Ovidiu Silaghi, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că Guvernul va reduce perioada de înfiinţare a unei Persoane Fizice Autorizate (PFA) de la trei luni la trei zile.

17 afișări
Imaginea articolului Guvernul va reduce perioada de înfiinţare a unui PFA de la trei luni la trei zile

Guvernul va reduce perioada de înfiinţare a unui PFA de la trei luni la trei zile(Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul a explicat că măsura se impune în condiţiile în care domeniul microîntreprinderilor începe să fie din ce în ce mai restrâns şi pe cale de dispariţie, iar acest loc gol lăsat poate fi preluat de persoanele fizice autorizate.

"Din păcate, în România, să-ţi înregistrezi acum un PFA durează două-trei luni. Avem cerinţe tot mai mari de la companii care doresc să lucreze cu forma aceasta, PFA, şi nu putem aştepta două trei-luni, aşa că vom reduce procedura la trei zile. Nu cred că este normal, în România, să înfiinţezi mai uşor un SRL decât să-ţi faci un PFA", a spus Silaghi.

Ministrul IMM-urilor a participat, la Bistriţa, la o dezbatere despre dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, a vizitat Valea Bârgăului şi s-a întâlnit cu colegii săi de partid la sediul PNL Bistriţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici