Guvernul vrea ca reducerea impozitului pe dividende să se aplice de la 1 ianuarie 2016

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că, la propunerea ALDE, coaliţia de guvernare va decide aplicarea de la 1 ianuarie 2016 a unor măsuri din Codul fiscal care fuseseră amânate iniţial pentru o pentru o perioadă de timp, precum reducerea impozitului pe dividende de la 16 la 5 la sută.

1212 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea ca reducerea impozitului pe dividende să se aplice de la 1 ianuarie 2016

Guvernul vrea ca reducerea impozitului pe dividende să se aplice de la 1 ianuarie 2016 (Imagine: Shutterstock)

"Eu, ştiţi că sprijin şi este o iniţiativă categoric mai degrabă în partea liberală a programului de guvernare, însă, cu siguranţă, şi PSD şi UNPR sunt de acord cu acest lucru, ca acele măsuri din Codul fiscal care au fost amânate un an de zile, la cererea PNL, (...) putem, cu siguranţă, în baza rezultatelor acestui an, să aplicăm anticipat câteva dintre măsuri şi aici este vorba de reducerea impozitului pe dividente de la 16 la 5 la sută, plafonarea la cinci salarii medii (a contribuţiilor de asigurări de sănătate n.r.), aşa cum era normal în momentul în care s-a schimbat regimul PFA şi de asemenea, o măsură dublă la microîntreprinderi creşterea plafonului de la 65 de mii de euro la o sută de mii de euro, dar în acelaşi timp obligaţia de a avea cel puţin un angajat, în felul acesta un angajat care cotizează la bugetul de asigurări sociale", a declarat premierul Victor Ponta la întâlnirea cu liderii ALDE Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin.

El a precizat că măsura de creştere a plafonului de la 65 de mii de euro la o sută de mii de euro va fi o măsură care "cu siguranţă din punct de vedere economic şi bugetar va fi pe plus, nu va fi pe minus, aşa cum şi reducearea de la 16 la 5 la sută (la dividente n.r.), în final, va fi pe plus", dând exemplul reducerii TVA.

"Exact ca la TVA la alimente la 9 la sută, noi am încasat mai mulţi bani cu 9 la sută TVA decât cu 24 la sută. De ce? Pentru că fiscalizăm, pentru că stimulăm declararea veniturilor şi acesta e un lucru foarte bun", a arătat Ponta.

Ponta a mai spus că aceste propuneri vor fi discutate în cadrul coaliţiei zilele următoare. "Nu are sens să fie introduse (aceste măsuri n.r.) în timpul anului. Încep de la 1 ianuarie, pentru că e noul an fiscal. Decizia e a coaliţiei şi o vom lua zilele următoare. Propunerea e de la ALDE, eu spun că e sustenabilă", a adăugat Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici