Hossu cere schimbarea legii privatizării, aşa încât întreprinderile să nu mai fie vândute pe nimic: Trebuie să dispară "bişniţarii şi intermediarii"

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, vineri, la mitingul de la Câmpia Turzii privind situaţia de la Mechel, că Guvernul şi Parlamentul trebuie să schimbe legea privatizării, astfel încât să nu mai fie vândute "pe nimic" întreprinderile din România.

262 afișări
Imaginea articolului Hossu cere schimbarea legii privatizării, aşa încât întreprinderile să nu mai fie vândute pe nimic: Trebuie să dispară "bişniţarii şi intermediarii"

Hossu cere schimbarea legii privatizării, aşa încât întreprinderile să nu mai fie vândute pe nimic: Trebuie să dispară "bişniţarii şi intermediarii" (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Bogdan Hossu a afirmat că, dacă un investitor se dovedeşte incapabil să gestioneze o societate privatizată, aceasta ar trebui să poată fi răscumpărată de statul român.

"Trebuie să cerem Guvernului actual şi Parlamentului să schimbe legea privatizării astfel încât să nu se mai vândă pe nimic întreprinderile noastre. În acelaşi timp, cei care vin şi dovedesc că sunt incapabili să le gestioneze - trebuie să se găsească un alt cumpărător sau statul român să răscumpere unitatea la valoarea la care a fost vândută, ca în Germania. De ce să rămână şi să le distrugem?", a spus Hossu.

El a adăugat că trebuie să dispară "bişniţarii şi intermediarii" din sistemul economic, astfel încât societăţile mari să nu mai fie nevoite să cumpere energie electrică de la firme "care au trei salariaţi şi care iau 10-15 la sută comision".

"Politicienii trebuie să înţeleagă că sunt reprezentanţii noştri şi nu noi suntem sclavii lor. Nu uitaţi că vom avea alegeri şi că vom sancţiona toate aberaţiile care se vor face şi furturile care se realizează în continuare", a spus Hossu.

Peste 350 de persoane au participat, vineri după-amiază, la mitingul din faţa Casei de Cultură din Câmpia Turzii, după ce au mărşăluit până acolo din faţa combinatului Mechel, nemulţumite de disponibilizările anunţate şi de posibilitatea închiderii fabricii.

Mechel Câmpia Turzii a început, în luna iunie, disponibilizarea colectivă a 800 de angajaţi, în trei etape, procesul urmând să se încheie în septembrie. Astfel, la Mechel Câmpia Turzii ar urma să mai rămână doar 238 din cei 1.050 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici