Idei de afaceri online: vreţi informaţia, o plătiţi prin SMS

Cât costă o informaţie disponibilă pe internet? Teoretic, nu costă nimic. Practic, într-o perioadă în care problema plăţii pentru conţinut online e tot mai presantă, mai ales pentru companiile media, un sistem prin care să fie taxate informaţiile poate fi tocmai răspunsul la întrebare. Şi nu e nevoie decât de un SMS.

124 afișări
Imaginea articolului Idei de afaceri online: vreţi informaţia, o plătiţi prin SMS

Idei de afaceri online: vreţi informaţia, o plătiţi prin SMS (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Twitter se zbate deja de mai multă vreme să găsească o sursă de venituri. Serviciul de microblogging, care permite oricărui utilizator să publice mesaje de cel mult 140 de caractere, pare să se rezume însă doar la publicitatea online, eliminând din discuţie varianta unor conturi plătite.

De aici a pornit şi ideea antreprenorului Dan Boabeş pentru NN.bb, o platformă de monetizare a conţinutului digital, indiferent că este vorba despre ştiri sau informaţii publicate de consumatori pe bloguri şi pe reţele de tipul Facebook sau Twitter ori despre fotografii, melodii, aplicaţii software şi orice alt tip de fişiere. "Un astrolog care are cont pe Twitter şi publică informaţii acolo, spre exemplu, poate cere bani pentru acele informaţii", susţine Boabeş, fondatorul şi directorul executiv al companiei de servicii interactive bazate pe mesaje text Simplus Invest.

Citeşte mai multe despre soluţia propusă de antreprenorul Boabeţ pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici