IKEA a avut vânzări în creştere cu 7%

Magazinul IKEA din Bucureşti a înregistrat în anul de catalog 2009, respectiv 1 septembrie 2008 - 31 august 2009, vânzări de 377,9 milioane de lei, inlcusiv TVA, în creştere cu 7% faţă de perioada similară anterioară, a anunţat, joi, retailerul de mobilă.

13 afișări
Imaginea articolului IKEA a avut vânzări în creştere cu 7%

IKEA a avut vânzări în creştere cu 7% (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Centrul comercial din Băneasa a vândut peste 13 milioane de produse şi a fost vizitat de peste trei milioane de persoane în intervalul menţionat.

"În primele şase luni din perioada de referinţă am înregistrat o creştere în lei cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent de catalog, în timp ce în ultimele şase luni am avut o scădere cu 6%. Fluctuaţiile cursului valutar, greu de controlat, ne afectează, întrucât majoritatea produselor din magazin sunt importate", a declarat într-un comunicat Cornel Oprişan, retail manager la IKEA România.

Aproximativ 60% din produsele vândute au reprezentat piese de mobilier, diferenţa fiind acoperită de decoraţiuni şi accesorii pentru casă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici