Importurile de vin au devansat de circa trei ori exporturile, în primele nouă luni din 2007

Importurile de vin ale României s-au ridicat la 29,3 milioane kilograme în primele nouă luni ale anului 2007, de aproape trei ori mai mult decât exporturile, care au totalizat 11,1 milioane kilograme, dar balanţa este mai echilibrată comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2006.

1 afișare
Imaginea articolului Importurile de vin au devansat de circa trei ori exporturile, în primele nouă luni din 2007

Importurile de vin au devansat de circa trei ori exporturile, în primele nouă luni din 2007

România a importat în primele nouă luni 29,3 milioane kilograme de vin, cu o valoarea estimată la 19,3 milioane de euro, în timp ce exporturile au totalizat 11,1 milioane kilograme, cu o valoare de 11,7 milioane de euro, potrivit datelor furnizate de către Ministerul Agriculturii, agenţiei MEDIAFAX.

Deşi cantităţile importate în perioada ianuarie-septembrie 2007 depăşesc de aproximativ trei ori exporturile, balanţa este mai echilibrată comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2006, când importurile s-au cifrat la 53 milioane kilograme (19,8 milioane euro), depăşind de 4,5 ori exporturile, care s-au ridicat la 11,8 milioane kilograme (11,5 milioane euro).

Astfel, comparativ cu primele nouă luni ale anului 2006, cantitatea de vin importată în perioada aferentă anului 2007 a scăzut cu 44,6%.

Referitor la exporturi, acestea au scăzut în primele trei trimestre ale anului trecut cu 6,4%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Principalele destinaţii ale exporturilor de vin au fost Germania, Rusia şi Bulgaria.

În ceea ce priveşte importurile, acestea au provenit în special din Italia şi Spania, ponderea celor două state fiind de peste jumătate din total.

Principalii producători de vinuri din România sunt Vincon, Murfatlar, Cotnari şi Jidvei .

România ocupă locul şase în Uniunea Europeană în funcţie de producţia anuală de vin. Consumul de vin pe cap de locuitor a fost anul trecut în România de 21,7 litri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici