Împrumuturile rapide, cea mai mare capcană financiară

  • Instituţiile Financiare Nebancare (IFN) sunt cea mai rapidă variantă de împrumut
  • Nu este recomandat să apelezi la aceste servicii pentru sume mari
  • Dobânzile calculate pe an sunt mari, iar penalizările se acumulează în cascadă
895 afișări

În doar câteva ore, poţi să ai banii de care ai nevoie în cont. Printr-un împrumut rapid, pe o perioadă de 15-30 de zile. Fără bătăi de cap cu birocraţia şi fără giranţi. Instituţiile financiare nebancare sunt cea mai rapidă variantă în lipsa rudelor sau prietenilor cu buget disponibil pentru a te ajuta. Oricât de tentant ar suna, experţii nu îţi recomandă să apelezi la aceste servicii.

Consultantul în educaţie financiară, Adrian Asoltanie, îţi spune că aceste tipuri de împrumuturi ar trebui să fie ultima ta opţiune. Uşurinţa cu care poţi obţine bani poate deveni un viciu. El îţi sugerează să împrumuţi sume mici, pe care să fii sigur că le poţi înapoia rapid.

Adrian Asoltanie, consultant educaţie financiară: Penalizările sunt de 1% pe zi, 2% pe zi. Ele se acumulează în cascadă. Se aplică penalizări, inclusiv la suma care este cu penalizări. Este exponenţială. Creşte fantastic. Ele în niciun caz nu trebuie luate pentru avans la casă, pentru renovarea casei, pentru cumpărat maşină. Când iei pe 200-300 de lei, nu este cu ipotecă. Când ceri 3.000-4.000 de euro, atunci se pune ipotecă pe o proprietate. Şi aici este pericolul, faptul că poţi să rămâi fără casă pornind de la cateva mii de euro. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici