În anul 2020 producţia industrială a fost mai mică cu 9,2% faţă de 2019

  • În anul 2020, comparativ cu anul 2019, producţia industrială a fost mai mică cu 9,2% ca serie brută, anunţă INS
  • În luna decembrie 2020, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 8,8% ca serie brută şi a crescut cu 0,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi desezonalitate
230 afișări
Imaginea articolului În anul 2020 producţia industrială a fost mai mică cu 9,2% faţă de 2019

În anul 2020 producţia industrială a fost mai mică cu 9,2% faţă de 2019

În luna decembrie 2020, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 8,8% ca serie brută şi a crescut cu 0,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi desezonalitate

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut cu 2,6% ca serie brută şi cu 1,6% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În anul 2020, comparativ cu anul 2019, producţia industrială a fost mai mică cu 9,2% ca serie brută.

În luna decembrie 2020, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 8,8%. Industria prelucrătoare a scăzut cu 13,1%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut cu 13,7%, respectiv cu 3,9%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut faţă de luna precedentă cu 0,9%, datorită creşterilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria extractivă (+3,4%), industria prelucrătoare (+0,5%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+ 0,4%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 2,6%, ca efect al creşterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+2,8%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,8%). Industria extractivă a scăzut cu 3,8%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,6%, susţinută de creşterile producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,0%) şi industriei prelucrătoare (+1,2%). Industria extractivă a scăzut cu 4,4%.

În anul 2020, comparativ cu anul 2019, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 9,2%, din cauza scăderilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-10,2%), industria extractivă (-9,9%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-2,7%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici