Încep lucrările la centura rutieră de nord a Capitalei

Lucrările la centura de nord a Bucureştului vor începe miercuri, şoseaua urmând să facă legătura între DN1 Bucureşti-Ploieşti, Autostrada Bucureşti - Piteşti şi Autostrada Soarelui.

3 afișări
Imaginea articolului Încep lucrările la centura rutieră de nord a Capitalei

Încep lucrările la centura rutieră de nord a Capitalei

Secretarul de stat Septimiu Buzaşu a menţionat că, de asemenea, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru lucrările la partea de vest şi cea de est a centurii.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a precizat că, tot miercuri, vor începe lucrările de lărgire la patru benzi a rutei ocolitoare Ploieşti Vest, iar joi compania Bechtel, care realizează Autostrada Transilvania, va începe asfaltarea.

Orban a criticat, sâmbătă, compania Bechtel, pentru că nu a respectat înţelegerile şi nu a trecut la asfaltarea primilor opt kilometri ai Autostrăzii Transilvania, ministrul spunând că aşteaptă soluţii, nu scuze.

Buzaşu a mai afirmat că în curând vor începe lucrările la linia de cale ferată Vâlcele-Râmnicu Vâlcea. Lucrările se vor desfăşura pe o lungime de 38,6 kilometri, durata de realizare a investiţiei fiind de cinci ani.

"Acest traseu asigură legătura dintre Bucureşti şi Arad şi realizează o scurtare cu circa 107 kilometri a rutelor actuale, deoarece trecerea pe Valea Oltului este mult mai convenabilă, pentru că se situează la o altitudine mai mică faţă de Valea Prahovei", a arătat secretarul de stat.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a recomandat, luni, presei să îl întrebe pe preşedintele Traian Băsescu despre motivele pentru care lucrările la construcţia liniei de cale ferată Vâlcea-Vâlcele sunt în întârziere, amintind că actualul şef al statului a condus mulţi ani Ministerul Transporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici