Încetinirea economiei SUA va continua şi în 2009 - sondaj

Sectorul industrial din SUA va continua să se contracte şi în 2009, în timp ce serviciile vor creşte uşor, potrivit sondajului bianual al institutului american ISM (Institute of Supply Management) realizat în rândul managerilor din sectoarele de producţie şi servicii.

20 afișări
Imaginea articolului Încetinirea economiei SUA va continua şi în 2009 - sondaj

Încetinirea economiei SUA va continua şi în 2009 - sondaj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Condiţiile adverse" din semestrul doi al anului 2008 vor fi prezente, cel mai probabil, şi în 2009, în industrie, iar veniturile sectorului se vor reduce cu 1,1%, a anunţat ISM.

Sectorul serviciilor prognozează creşteri uşoare în aceeaşi perioadă, veniturile urmând să urce cu 0,7%.

Per ansamblu, estimărilor "le lipseşte optimismul pe care managerii din sectoarele de producţie şi servicii îl aveau de obicei, în prognozele lor anuale, în legătură cu economia Statelor Unite ale Americii" anunţă aceeaşi organizaţie.

Respondenţii din sectorul industrial sunt, în general, pesimişti în ceea ce priveşte estimările pentru 2009 şi se aşteaptă ca veniturile să scadă în 12 din cele 18 ramuri industriale.

"Directorii de achiziţii şi vânzări din sectorul de producţie nu mai afişează acelaşi optimism în privinţa rezultatelor propriilor organizaţii din primul semestru al anului viitor; totuşi, aceştia sunt întrucâtva mai optimişti în ceea ce priveşte semestrul al doilea", a declarat preşedintele pentru sectorul de producţie din comitetul care a efectuat sondajul ISM, Norbert Ore.

Serviciile dau dovadă de mai mult optimism în privinţa anului care va urma, opt din 18 industrii aşteptându-se la venituri mai mari decât de obicei.

Managerii de achiziţii din sectorul de servicii "afişează un optimism moderat în ceea ce priveşte menţinerea ritmului de expansiune economică în prima jumătate a anului 2009, comparativ cu a doua jumătate a anului 2008, optimismul pentru următoarele 12 luni fiind la o scară mai mică decât cel din decembrie 2008", a afirmat preşedintele pentru sectorul de servicii din comitetul care a efectuat sondajul ISM, Anthony Nieves, care ocupă şi funcţia de vicepreşedinte de achiziţii în cadrul Hilton Hotels.

Pe segmentul de producţie, investiţiile, care reprezintă un pilon important în economia SUA, sunt estimate să coboare, două dintre aceste sectoare urmând a-şi reduce cheltuielile de capital cu 7,6%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici