Încrederea în economia României s-a îmbunătăţit uşor în noiembrie, după declinul din octombrie

Încrederea mediului de afaceri şi a populaţiei în economia României a crescut uşor în noiembrie, susţinută de sectorul serviciilor şi comerţul de retail, după un declin puternic în octombrie, evoluţia fiind conformă cu tendinţa pozitivă de la nivelul Uniunii Europene.

75 afișări
Imaginea articolului Încrederea în economia României s-a îmbunătăţit uşor în noiembrie, după declinul din octombrie

Încrederea în economia României s-a îmbunătăţit uşor în noiembrie, după declinul din octombrie

Indicele încrederii în economie a urcat cu 0,5 puncte, de la 94,8 puncte în octombrie la 95,3 puncte în noiembrie, potrivit datelor Eurostat.

Încrederea din sectorul serviciilor, comerţul cu amănuntul şi încrederea consumatorilor a avut o evoluţie pozitivă, în timp ce percepţia din industrie şi construcţii a continuat să se înrăutăţească.

Îmbunătăţirea a avut loc după ce în luna octombrie încrederea în economia României a înregistrat cea mai mare scădere din UE, în contextul unei înrăutăţiri puternice a percepţiei privind sectorul serviciilor.

În zona euro, încrederea în economie a crescut peste aşteptările analiştilor în noiembrie, de la 97,7 puncte la 98,5 puncte, cel mai ridicat nivel după august 2011. În UE, indicatorul a avansat cu 0,4 puncte, la 102,1 puncte.

La nivelul Uniunii Europene, 18 state au înregistrat creşteri, şapte scăderi şi două stagnări ale încrederii în economie. Pentru Irlanda nu au fost raportate date.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici