ING va restitui guvernului olandez, pe 21 decembrie, jumătate din ajutorul de stat

Grupul olandez de servicii financiare ING, prezent şi în România, va plăti pe 21 decembrie către guvernul Olandei cinci miliarde euro din infuzia de capital de 10 miliarde euro obţinută de la stat în octombrie 2008.

55 afișări
Imaginea articolului ING va restitui guvernului olandez, pe 21 decembrie, jumătate din ajutorul de stat

ING va restitui guvernului olandez, pe 21 decembrie, jumătate din ajutorul de stat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

ING a mai anunţat vineri că guvernul este dispus să discute modificarea condiţiilor viitoare de rambursare.

Grupul a lansat, luna trecută, o emisiune de drepturi de preempţiune de 7,5 miliarde euro, pentru a returna statului jumătate din infuzia de capital încasată.

ING a anunţat vineri guvernul că îşi va exercita opţiunea de rambursare anticipată a jumătate din fondurile primite de la stat şi că va căuta în continuare să plătească restul sumei, prin utilizarea profitului nedistribuit (în dividende) şi posibilelor câştiguri obţinute din vânzarea de active.

"Statul olandez a indicat că este dispus să discute modificarea condiţiilor de rambursare pentru a doua jumătate (a ajutorului de stat)", a declarat, într-un comunicat, directorul general al ING, Jan Hommen.

ING a arătat vineri că suma totală care va fi plătită pe 21 decembrie către stat va fi de 5,61 miliarde euro, cumulând o dobândă de 259 milioane euro şi o primă de rambursare de 347 milioane euro. Banca centrală a Olandei a aprobat plata.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici