Înmatriculările noi în România au scăzut de trei ori în februarie

Numărul de autovehicule noi pentru pasageri înmatriculate în România a scăzut de trei ori în luna februarie faţă de perioada similară a anului trecut, la 7.182 de unităţi, iar declinul din primele două luni ale anului se plasează la 58,8%, la 20.965 de unităţi, potrivit datelor ACEA.

21 afișări
Imaginea articolului Înmatriculările noi în România au scăzut de trei ori în februarie

Înmatriculările noi în România au scăzut de trei ori în februarie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Piaţa auto românească a înregistrat, în februarie, 7.182 de înmatriculări de autoturisme noi, în scădere cu 66,5% faţă de nivelul de 21.423 de maşini din aceeaşi perioadă a lui 2008, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), prezentate vineri.

În primele două luni ale anului, numărul de înmatriculări de maşini noi a scăzut de peste două ori, de la 50.918 la 20.965 de automobile.

Piaţa autohtonă a coborât, astfel, pe poziţia a treia între cele zece state care au aderat la UE după 2004, fiind devansată de Polonia, cu 30.194 de înmatriculări noi în februarie, în urcare cu 7,3%, şi Cehia, cu 9.823 de maşini noi înregistrate, în declin cu 7,7%. În anul 2008, România se plasa pe locul al doilea, după Polonia.

Media la nivelul celor zece ţări indică o scădere medie de 30,3%.

În cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, numărul de înmatriculări de maşini noi de pasageri a înregistrat o scădere medie de 18%, la 944.721 de automobile, faţă de 1.151.702 în perioada similară a anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici