INS: Producţia industrială a crescut la finalul lui 2021

Institutul Naţional de Statistică anunţă că producţia industrială a crescut în luna noiembrie a anului trecut în comparaţie cu luna precedentă din 2021 şi cu luna corespunzătoare din 2020.

99 afișări
Imaginea articolului INS: Producţia industrială a crescut la finalul lui 2021

În luna noiembrie 2021, producţia industrială a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 5,4% ca serie brută şi cu 2,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, anunţă INS.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut cu 0,9% ca serie brută şi a scăzut cu 1,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În perioada 1.I – 30.XI.2021, comparativ cu perioada 1.I – 30.XI.2020, producţia industrială a fost mai mare atât ca serie brută (+7,5%), cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (+8,2%).

În luna noiembrie 2021, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 5,4%, ca efect al creşterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+6,4%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,0%). Industria extractivă a scăzut cu 2,6 %.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 2,5%. Industria prelucrătoare a crescut cu 4,6%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 4,2%, respectiv cu 1,3%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 0,9%, ca urmare a creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+7,0%) şi industria prelucrătoare (+0,1%). Industria extractivă a scăzut cu 1,3%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 1,9%, din cauza scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-2,6%) şi industria extractivă (-1,8%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au crescut cu 7,6%.

În perioada 1.I – 30.XI.2021, comparativ cu perioada 1.I – 30.XI.2020, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 7,5%, datorită creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+11,6%) şi industria prelucrătoare (+7,5%). Industria extractivă a scăzut cu 2,2%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I - 30.XI.2021, comparativ cu perioada 1.I – 30.XI.2020, a fost mai mare cu 8,2%, ca efect al creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+11,9%) şi industria prelucrătoare (+7,5%). Industria extractivă a scăzut cu 2,6, precizează INS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici