Intel amână începerea construcţiei unei fabrici de cipuri în Germania în contextul "situaţiei dificile a pieţei"

Gigantul tehnologic american Intel renunţă la planurile de a începe construcţia în prima jumătate a anului 2023 a unei fabrici de semiconductori în Germania.

2017 afișări
Imaginea articolului Intel amână începerea construcţiei unei fabrici de cipuri în Germania în contextul "situaţiei dificile a pieţei"

La începutul acestui an, Intel s-a angajat să facă o investiţie iniţială de 17 miliarde de euro în fabrica din oraşul german Magdeburg. Investiţia planificată, anunţată în luna martie, ar putea creşte la o sumă de peste trei ori mai mare, potrivit companiei.

Compania declarase că se aşteaptă ca lucrările de construcţie să înceapă în prima jumătate a anului viitor, iar producţia ar urma să înceapă în 2027, relatează POLITICO.

Dar Intel vede acum o "situaţie dificilă a pieţei" şi nu se mai poate angaja la data planificată pentru începerea construcţiei, a relatat Volksstimme, subliniind creşterea costurilor şi solicitarea unor subvenţii guvernamentale mai mari.

Guvernul german s-a angajat să investească cel puţin 6,8 miliarde de euro în instalaţia din Magdeburg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici