Investiţie de 4,4 milioane de euro într-un parc de distracţii între staţiunile Saturn şi Venus

Primăria Mangalia va începe, până la sfârşitul lunii septembrie, construcţia unui parc de distracţii între staţiunile Saturn şi Venus şi care va costa 4,4 milioane de euro, a declarat agenţiei MEDIAFAX Claudiu Tusac, primarul oraşului Mangalia.

771 afișări
Imaginea articolului Investiţie de 4,4 milioane de euro într-un parc de distracţii între staţiunile Saturn şi Venus

Investiţie de 4,4 milioane de euro într-un parc de distracţii între staţiunile Saturn şi Venus (Imagine: Lucian Curelariu/Mediafax Foto)

Parcul de distracţii va fi amenajat pe o suprafaţă de 1,4 hectare şi va fi deschis în luna septembrie a anului viitor.

"Va fi un parc cu trenuleţe, carusele pentru copii, cu piscine şi cu alte facilităţi de agrement", a spus Claudiu Tusac.

Proiectul mai prevede modernizarea şi ecologizarea zonei aferente drumului de legătură dintre staţiunile Saturn şi Venus, respectiv amenajarea de trotuare, parcări, spaţii verzi, iluminat ambiental şi alei pe toata lungimea de circa 1,7 kilometri a acestuia.

De asemenea, drumul dintre staţiunile Saturn şi Venus va fi lărgit de la două la patru benzi de circulaţie.

În plus, vor fi asigurate reţele hidroedilitare în toată zona vizată, iar în apropierea plajei Saturn vor fi construite cinci bazine, cu acces liber pentru turişti.

Primarul Mangaliei a adăugat că finanţarea proiectului va fi asigurată din bani de la Comunitatea Europeană.

"S-a semnat contractul dintre Primăria Mangalia şi Ministerul Dezvoltării, a avut loc licitaţia şi s-a desemnat constructorul, care a început deja amenajarea şantierului. Lucrările de construcţie vor începe până la sfârşitul acestei luni", a precizat Claudiu Tusac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici