Investitorii turci din România nu găsesc personal de înaltă calificare

Preşedintele Turciei, Abdullah Gul, i-a transmis, luni, premierului Călin Popescu Tăriceanu, că investitorii turci din România se confruntă cu lipsa forţei de muncă de înaltă calificare, precizând totodată că aceştia sunt mulţumiţi de sprijinul acordat de autorităţi oamenilor de afaceri străini.

34 afișări
Imaginea articolului Investitorii turci din România nu găsesc personal de înaltă calificare

Investitorii turci din România nu găsesc personal de înaltă calificare (Sursa: Mediafax Foto)

Cei doi oficiali au arătat că sunt interesaţi pentru continuarea cooperării în proiecte de infrastructură rutieră şi energetică, premierul Tăriceanu făcând referire şi la proiecte de interes strategic, precum construcţia cablului submarin Constanţa-Istanbul pentru transportul energiei şi la proiectul Nabucco, se arată într-un comunicat transmis de Guvern la finalul întâlnirii dintre Tăriceanu şi Gul.

"Preşedintele Republicii Turcia a spus că investitorii turci din România sunt mulţumiţi de sprijinul pe care Guvernul îl acordă investitorilor străini şi că singura problemă cu care aceştia se confruntă este lipsa forţei de muncă de înaltă calificare", se arată într-un comunicat al Executivului.

În timpul discuţiei, premierul Tăriceanu l-a asigurat pe preşedintele turc că România va sprijini aderarea Turciei la Uniunea Europeană, prin expertiză şi asistenţă tehnică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici