Iohannis: România poate să se dezvolte în jurul unor investiţii majore şi avantaje strategice

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, la Mioveni, că România se poate dezvolta în jurul unor investiţii majore şi că este important să fie încurajaţi investitorii străini, dar şi companiile autohtone şi capitalul românesc.

615 afișări
Imaginea articolului Iohannis: România poate să se dezvolte în jurul unor investiţii majore şi avantaje strategice

Klaus Iohannis (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"România puternică poate să se dezvolte în jurul unor investiţii majore şi avantaje strategice, cum este şi cazul acestui sector industrial, care creează locuri de muncă şi care contribuie la prosperitatea unei întregi comunităţi şi chiar a unei întregi societăţi. Colaborarea dintre Dacia şi Renault este dovada faptului că investiţiile străine în România au avut şi vor avea în continuare şansa de a fi transformate în exemple clare ale succesului economic" a declarat Iohannis, prezent duminică la Mioveni, la evenimentul "Renault Day".

Iohannis a mai spus că Dacia este cea mai mare companie din România, având o contribuţie semnificativă la PIB, iar vânzarea maşinilor Dacia în străinătate înseamnă 8% din exporturile noastre.

"Este important să susţinem astfel de investiţii productive în toate domeniile, să încurajăm atât investitorii străini, cât şi companiile autohtone şi capitalul românesc, astfel încât, prin investiţii şi muncă productivă, să se îmbunătăţească continuu viaţa românilor. În acelaşi timp, statul trebuie să îşi onoreze obligaţiile sale, care ţin de climatul de afaceri, infrastructură, predictibilitate fiscală şi legislativă, stabilitate şi, sigur, transparenţă" a mai declarat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici