Video Ionuţ Simion, preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România: Pentru un mediu de afaceri benefic, România are nevoie de reformarea educaţiei - VIDEO

Pentru atragerea investitorilor în România şi pentru păstrarea tinerilor antreprenori în ţară este nevoie de reformarea sistemului educaţional din România, care să fie orientat către nevoile pieţei, a afirmat luni Ionuţ Simion, preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham România).

529 afișări

În acelaşi timp, această reformă poate aduce acasă antreprenorii români de succes din străinătate, care s-ar întoarce cu o experienţă profesională colosală, a spus Simion, în cadrul unei conferinţe de presă organizate cu ocazia Zilei Independenţei SUA. Pentru a atrage investitori în România este nevoie de un mediu de afaceri benefic, iar acest lucru se poate face prin reformarea sistemului educaţional românesc.

Avantajul pe care îl are România este că resursele umane sunt educate şi generează costuri mici pentru dezvoltare. Permanenta schimbare a sistemului educaţional românesc reprezintă însă un risc semnificativ pentru păstrarea acestui avantaj pe termen lung, de aceea o reformă educaţională care să fie benefică pentru mediul de afaceri şi investitori este foarte importantă.

Mai mult decât atât, este păcat ca tinerii antreprenori să migreze spre alte ţări pentru că noi nu putem oferi aici cele mai bune condiţii, a afirmat Ionuţ Simion. Sistemul educaţional din România nu stimulează nici pe departe, la niveul la care ar trebui, spiritul antreprenorial din România.

Ar trebui ca noi să putem să avem la toate nivelele, începând de la ciclul gimnazial, informaţii cât mai utile despre ce înseamnă să fii antreprenor, ce înseamnă să îţi construieşti o afacere, cum să interacţionezi cu ceilalţi care îşi construiesc o afacere, astfel încât tânărul antreprenor să aibă o autonomie, o independenţă cât mai mare în procesul decizional, un fel de Junior Achievement. Avem un program, Teach for Romania, în care mediul de afaceri susţine tineri absolvenţi de facultate care se duc şi predau în zone defavorizate tocmai ca să se poată ajuta cât mai bine să se integreze cât mai bine şi să le lărgească orizonturile viitorilor antreprenori. Sunt doar două dintre iniţiativele la care eu particip în mod activ şi care mi se par extrem de utile şi de interesante”, a spus Ionuţ Simion.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este o asociaţie profesională de afaceri, înfiinţată în anul 1993 de un grup de companii americane, dar care reuneşte în prezent peste 400 de companii americane, internaţionale şi locale. Acestea au cumulat investiţii totale de peste 20 de miliarde de dolari, generând în jur de 250.000 de locuri de muncă.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici